Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli: ‘Ortadoğu'da zayıf ve kukla devletler isteniyor’

MHP lideri Bahçeli, Türkiye ve İsrail arasındaki görüşmeleri eleştirdi: Düne kadar İsrail’e katil, terörist diyorlardı, şimdi ne değişti de, Mavi Marmara unutuldu da, İsrail’in dost bir ülke olduğu hatırlandı?



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuÅŸtu. Bahçeli, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve AK Parti’yi Ä°srail, Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸar Esed, Mısır’ın darbeci cumhurbaÅŸkanı Abdülfettah Sisi, Türk Silahlı Kuvvetleri, Gülen Cemaati, PKK, Türk hava sahasını ihlâl eden Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili çeliÅŸkili politikalar uygulamak ve farklı söylemlerde bulunmakla suçladı.  Musul’a gönderilen Türk askeri konusunda da aynı tavrın gösterildiÄŸini söyledi:

“Böylesi cehalet dolu, basiretsizlikle dolu dış politika nerede görülmüştür? Musul’a zırhlı birlikler sevk ettiler. Biz bunu destekledik. ErdoÄŸan ve DavutoÄŸlu, askerleri çekmeyeceÄŸimizi söyledi. Obama’nın bir telefonuyla AKP’nin yelkenleri suya indi. Musul bahanesiyle BaÅŸika’ya gittiniz gitmesine de, neden dönüyorsunuz? Nedir sizi korkutan?

Düne kadar Ä°srail’e katil, terörist diyorlardı, ÅŸimdi ne deÄŸiÅŸti de Mavi Marmara unutuldu da, Ä°srail’in dost bir ülke olduÄŸu hatırlandı? ‘Ben bu görevde olduÄŸum sürece Ä°srail hakkında olumlu bir ÅŸey düşünemem’ diyen ErdoÄŸan deÄŸil miydi? Hani Ä°srail masumları katlediyordu?

Mavi Marmara’da ölenler için tazminat verilmiÅŸ midir? Gazze’ye abluka kalkmış mıdır? Hayır! Türkiye’nin talepleri karşılanmadan masaya oturulması niçin? Biz demiyoruz ki, ‘Ä°srail’le düşman olalım’. Eriyen buzların asıl sebebini öğrenmek istiyoruz.”

‘OrtadoÄŸu'da zayıf ve kukla devletler isteniyor’

Bahçeli, hakkında ‘omurgası çökmüştür’ dediÄŸi OrtadoÄŸu ve buradaki örgütler hakkında da konuÅŸtu:

“Ä°slam’a en büyük kötülük, Ä°slam adına ÅŸiddeti kullanan günahkârlardan gelmektedir. Ä°slamiyet’in terörle özdeÅŸleÅŸmesini hedefleyen çevrelere izin veremeyiz. Küresel güçlerin maÅŸası IŞİD, El Nusra, Åžebab, El Kaide gibi örgütler, emperyalizmin uÅŸağıdır. Yüksek fiyattan kiralanıp, her türlü pis iÅŸlerde kullanılmaktadırlar.  Ä°slam coÄŸrafyası terörle teslim alınmak istenmektedir. OrtadoÄŸu’da zayıf ve kukla devletler isteniyor.”

‘Sebep vahÅŸi emperyalizm’

“Arap Baharı’ndan karakış çıkmış, selefi çeteler her yere yayılmıştır. Bu bir sonuçtur. Sebep olarak vahÅŸi emperyalizm vardır.”

‘Bildik bir sömürgeci komplosu’

“Aralarında Türkiye’nin de yer aldığı 34 ülkenin Suudi Arabistan öncülüğünde teröre karşı buluÅŸması, terör örgütlerini büyütmenin örtülemez neticesidir. 34 ülke bir araya gelip ne yapacaktır? Bu 34 ülke önce samimiyet testinden geçmeli, hangi örgütü birbirlerine karşı provoke ettiklerini açıklamalıdırlar.

Terör örgütleri, ağır silahları hangi silah baronlarından, kimlerin gözetiminde almaktadır? Önce sorun yaratıp, peÅŸinden silah satmak bildik bir sömürgeci komplosudur. Allah mutlak ve galiptir. Kimse karamsarlığa kapılmasın.”

‘Türkmen dağının kaybı an meselesi’

“Hükümet, soydaÅŸlarımıza arka çıkacak sorumluluk bilincinden yoksundur. Türkmen dağının kaybı an meselesidir. Sayın DavutoÄŸlu, Türkmenler öldürülüyor. Neredesin? Bunlar için Türklerin ölmesi, önemsiz bir ayrıntıdır.”

‘Hendekler kazılırken nerelerdeydiniz?’

MHP lideri, PKK ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar konusunda da ErdoÄŸan ve DavutoÄŸlu’nu eleÅŸtirdi:

“AKP’nin çözüm süreci buzdolabında deÄŸil, hendektedir. Bu hendekler kazılırken nerelerdeydiniz? Bu hendeklere ilk kazma yıkım projesiyle, süreç ihanetiyle gerçekleÅŸti. PKK müzakerelerle güçlendirildi. Åžimdi ErdoÄŸan ‘O hendeklere gömüleceksiniz’ demektedir.”

‘Sur, Aynul Arap'a dönüşmekte’

 “Sur, Aynul Arap’a dönüşmekte, vatandaÅŸlarımız göç etmektedir. Terörden etkilenen 21 ilimizde 11 bin 354 esnafımızın kapısına kilit vurduÄŸu medyaya yansımıştır.”

‘Hesap sormazsam hayat bana zehir olsun’

“DavutoÄŸlu’nun günahı büyüktür. Bu hendekler seninle anılacaktır. Ä°mralı canisini sütten çıkmış ak kaşık gibi gösteren siyasi mevtalar, hendeklere ilk kazmayı vuran sizlersiniz.

Gerçek hendek kaçak sarayın içinde. ‘Sayın Öcalan’ demek, PKK’nın kendi bayrağını taşımak, suç olmaktan çıktı. Ä°lk hendek sizin ruhunuzda açıldı. Sizin ön isminiz hendekse, soy isminiz haysiyetsizliktir.

Güvenlik güçlerimizin elini tutan, ErdoÄŸan kızmasın gerekçesiyle teröristlerin alan hâkimiyetine göz yuman görevlilerden hesap sormazsam, hayat bana zehir olsun!”

‘HDP Türkiye düşmanlarıyla iÅŸ tutmakta’

“HDP, Türkiye düşmanlarıyla iÅŸ tutmakta, özerklik desteÄŸi almaya çalışmaktadır. Kürdistan nedir, neresidir?

Kürt kökenli kardeÅŸlerim sizler yalnız deÄŸilsiniz. PKK sizin temsilciniz deÄŸildir ve asla olmamıştır. Adımız Türk milleti, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’dir. Terörle mücadelede samimi olduÄŸu sürece, MHP siyasi iradeyi yalnız bırakmayacaktır.”

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.